Hvis krigen kommer (1962)

Engang fandtes der ikke terrorisme. Dengang var vi endnu mere bange, end vi er nu. Der fandtes nemlig noget, som hed Den Kolde Krig. Den gik ud på, at Sovjetunionen og USA jonglerede med en masse atombomber. Den som først tabte en atombombe var en tøsedreng, og derfor blev ingen bomber tabt.

I lille Danmark kunne vi ikke finde ud af at jonglere, og det så så drabeligt ud, når de store legede. Derfor blev vi bange, og fandt på måder at overleve atombombers fald.

I Statsministeriet besluttede man i 1962, at alle havde brug for en manual, som fortalte, hvordan man skulle forholde sig, “hvis krigen kommer”. Hæftet indeholder interessante oplysninger om bl.a. panikundgåelse, beskyttelsesrum til køer, de nødvendige mængder af chokolade, som skal medbringes til beskyttelsesrummet og naturligvis den hæderkronede teknik til overlevelse: Duck and Cover (som også amerikanerne lærte).

Jeg har lånt hæftet af min gode ven Paul, og du kan læse det her:

Hvis krigen kommer (1962)

3 tanker om "Hvis krigen kommer (1962)"

  1. Jeg har lånt hæftet af Paul (som skrevet står). Han har vist arvet det.
    Primitiviteten på angstniveauet er nok ikke uændret. I dag er vi bare bange for en usynlig fjende, terroristen, som ikke gemmer sig bag et jerntæppe, men kan være HVOR SOM HELST!

  2. Det er da lige så tankevækkende at man kunne få folk til at tro at hvis de gemte sig under et bord, så pyt med en atomkrig. Under et bord eller lignende så er man sikker.
    Var i Berlin sidste år og var nede i et beskyttelses rum kold krigstiden. Lad mig bare sige: “hvor naiv kan man være”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s